Geplaatst op: 31 augustus 2019

Foto: DvhN

Een schuilplek voor dieren

Er wordt volop gebouwd in Blauwestad. Maar vandaag besteedt het Dagblad van het Noorden aandacht aan heel andere ‘bouwactiviteiten’ in het gebied; die van de flora en fauna. Zo staat er sinds kort een heus dierenhotel vlakbij het evenemententerrein waar vanavond Pura Vida plaatsvindt. Aanleiding voor het Dagblad om eens langs te gaan bij gebiedsregisseur Marc van Zanten.

Blauwestad vergroent

Marc van Zanten legt uit dat de natuur op steeds meer plekken in Blauwestad haar gang kan gaan. Er worden veel nieuwe bomen geplant en op de Elfenbank staat in een kikkerpoel vol hoog riet en gras een amfibiehotel. Eigenlijk is het een onderkomen voor veel meer dieren. Onderin kunnen amfibieën als kikkers, padden en salamanders terecht. Een etage hoger kunnen bijen, vlinders, andere insecten en zelfs vogeltjes een plekje vinden. Van Zanten:

“Dit is een plek waar recreatie en natuur samenkomen. Mensen worden zeker niet geweerd, in tegendeel. Maar in de afgelopen vijf jaar is er heel wat veranderd. Allang wordt niet alles meer plat gemaaid. In het groen zetten we wandelstroken uit. Daarnaast krijgen planten, kruiden en struiken die goed zijn voor insecten en dieren de ruimte om te groeien.

In de woongebieden en bij de fietspaden en wegen houden we alles keurig netjes bij. Maar op steeds meer plekken laten we de natuur z’n gang gaan. Vaak ook helpen we een handje en laten we plekken verwilderen en zijn kavels ingezaaid met wildbloemmengsels.”

Samen met de gemeente en AOC Terra

Het verbeteren van de ecologische structuur gebeurt in samenwerking met de gemeente Oldambt en AOC Terra Groningen. Leerlingen van deze groenopleiding denken en helpen mee bij de inrichting van het terrein.

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

 

 

 

Ander nieuws.