Geplaatst op: 6 augustus 2021

Mark Middel schreef een mooie reportage over Blauwestad voor NRC. In het artikel vertellen onze collega’s René Perton en Marc van Zanten enthousiast over de omslag van de afgelopen tijd.

Van een mislukt project is Blauwestad nu opeens een gewilde woonplaats geworden. Of, zoals Marc het mooi samenvat: “Dit is nu een van de mooiste plekken van Groningen, waar je kunt wonen aan het water, recreëren en natuur hebt.”

Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers: er zijn dit jaar al bijna 100 kavels verkocht. René verklaart de stijging als volgt: “Vorige zomer kwamen 40 procent meer toeristen uit eigen land naar dit gebied. Omdat de pandemie zo lang duurt beseffen mensen dat wonen in een klein kamertje in de stad niet alles is. Dankzij corona is het platteland herontdekt.”

Ook ondernemer Geert Jan Molema, die uiteindelijk de switch maakte van boerderij naar jachthaven, is enthousiast: “Alles verpauperde hier, maar nu herken je de dorpen niet meer terug. We vonden het eerst allemaal niks, maar nu is iedereen alles aan het opknappen en is er weer beweging in het gebied.”

Lees het volledige artikel uit het NRC:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Ander nieuws.