Geplaatst op: 15 juli 2022

In Blauwestad gaan de ontwikkelingen razendsnel. Vanmiddag is het startsein gegeven voor de bouw van de woningen van het project Havenmeester II. Daarnaast werd het project Berlage Singels gepresenteerd met maar liefst 31 nieuwe woningen in Havenkwartier Midden. Inclusief onthulling van de eerste straatnaamborden in deze nieuwe woonwijk in jaren 30-stijl. Een feestje dat gevierd werd in aanwezigheid van toekomstige Havenmeester-bewoners, gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Gert Engelkens.

Project Havenmeester II

Project Havenmeester II bestaat uit 15 moderne en toekomstgerichte bungalows, gelegen aan vaarwater en op loopafstand van de jachthaven en het strand. Alle voorzieningen, zoals wonen, slapen, koken en douchen bevinden zich op de begane grond. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Gert Engelkens hielpen mee de eerste vloerdelen van de nieuwe bungalows te leggen.

Het artikel gaat verder na de foto’s

Havenmeester II

Havenmeester II

Berlage Singels

Het nieuwe project Berlage Singels wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Extenzo. Het gaat om 31 woningen in de stijl van de jaren 30, met als voorbeeld woningen in het historische centrum van Winschoten. Het gaat om vrijstaande en 2 onder 1 kap woningen, waarvan de verkoop begin september van start gaat.

Het artikel gaat verder na de foto’s

Verwijzingen naar Reiderland

De twee onthulde straatnamen Nessesingel en Wynedasingel maken deel uit van het Havenkwartier Midden dat nu bouw- en woonrijp gemaakt wordt. Beide straatnamen verwijzen naar een verdronken dorp en een hoofdeling uit het voormalig gebied Reiderland. Nesse was lang geleden een dorp dat op een eiland lag midden in de Dollard en Wyneda is een verwijzing naar de Reiderlander hoofdeling Tidde Wyneda, de laatste bewoner van het klooster Palmar.

 

Ander nieuws.