Geplaatst op: 3 oktober 2022

Van maandag 10 oktober 8.00 uur tot woensdag 12 oktober 16.00 uur wordt er onderhoud gepleegd aan de Vuurjufferbrug. De brug is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat de Hoofdstraat gedeeltelijk gestremd zal zijn en dat er een omleidingsroute wordt ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de Vuurjuffer, onder begeleiding van een verkeersregelaar. Om het bouw- en vrachtverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, is er voor hen een uitzonderingsregel. 

Omleidingsroute voor auto’s

De straten Grutto, Kiekendief, Leeuwerik, Kievit, Watersnip en Meerkoet zijn tijdens de onderhoudswerkzaamheden alleen bereikbaar via de omleidingsroute A langs de Nieuweweg, Zuiderringdijk en Clingeweg. Deze omleidingsroute is duidelijk aangegeven vanaf de rotonde aan het begin van de Hoofdstraat. Zie ook het kaartje onderaan dit bericht.

Voetgangers en fietsers wel over de brug

Voetgangers en fietsers kunnen de brug wel blijven gebruiken. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig om hen op een veilige manier over de brug te leiden.

Uitzondering voor bouw- en vrachtverkeer

Om het bouw- en vrachtverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, zorgen de verkeersregelaars er op maandag voor dat het vrachtverkeer wel gebruik kan blijven maken van de Vuurjuffer. Op dinsdag en woensdag is de brug afgesloten voor vrachtwagens tussen 8.30 en 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden om kunnen ze de straten achter de Vuurjuffer wel bereiken. Bouwers en aannemers worden hierover zo veel mogelijk geïnformeerd.

Vragen?  

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Projectbureau Blauwestad via info@blauwestad.nl

Ander nieuws.