Geplaatst op: 7 september 2021

De komende maanden wordt ‘het hart’ van Blauwestad grondig aangepakt. Zowel het parkeerterrein als de wandelboulevard langs de jachthaven krijgen een make-over. De werkzaamheden zijn gisteren van start gegaan en worden gefaseerd uitgevoerd. Daardoor blijft de overlast voor omwonenden en bezoekers minimaal. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden begin januari 2022 afgerond zijn.

Parkeerplaatsen als eerste aan de beurt

De eerste stap is het aanpakken van de openbare parkeerplaats langs de Rederssingel. Die wordt opnieuw bestraat met gebakken klinkers en er komen heggen en extra groen langs het parkeerterrein. Na de aanleg van de riolering en nieuwe parkeervakken worden de betontegels langs de Hoofdstraat verwijderd om plaats te maken voor een nieuw voetpad. Ook komen er nieuwe lichtmasten en bankjes.

Ook Rederssingel en wandelboulevard worden aangepakt

De openbare ruimte inclusief de inritten rondom de nieuwe woningen aan de Rederssingel, het project Havenmeester van projectontwikkelaar Extenzo, wordt ook direct afgewerkt. Precies op tijd voor de oplevering van de eerste woningen in het najaar van 2021. Tot slot krijgt de wandelboulevard een nieuwe uitstraling. Naast nieuwe bestrating worden er bomen geplaatst en komen er meer prullenbakken en bankjes. Met steeds meer recreanten in het gebied zeer welkom. Hieronder een sfeerimpressie van hoe de wandelboulevard er uiteindelijk uit gaat zien.

Toegankelijkheid

Het Havenkwartier blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Het parkeerterrein wordt in twee gedeeltes aangepast, dus er blijft ruimte om te parkeren. De direct betrokkenen worden over de voortgang geïnformeerd door uitvoerend aannemer Koen Meijer. De planning van de werkzaamheden is ook te vinden op de pagina Werk in uitvoering.

Sfeerimpressie van hoe de wandelboulevard er uiteindelijk uit gaat zien (aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend)

Ander nieuws.

 • Kerstsluiting Projectbureau Blauwestad

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Nooit eerder verkochten we zo veel kavels en projectwoningen in Blauwestad als het afgelopen jaar. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, maar het heeft ook het nodige gevraagd van onze medewerkers op het... Lees verder

 • Blauwestad bouwt

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Met de teller op maar liefst 145 zijn er het afgelopen jaar meer kavels verkocht dan ooit tevoren in Blauwestad. Prachtige cijfers, maar in het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag vertellen... Lees verder

 • Nieuwjaarsduik Oldambtmeer 2022 afgelast

  Geplaatst op: 13 december 2021

  Stond jij al te trappelen om het nieuwe jaar straks weer te beginnen met een frisse duik in het Oldambtmeer? Helaas, opnieuw heeft organisator GZVW, de zwemvereniging uit Winschoten, moeten besluiten de Nieuwjaarsduik... Lees verder