Geplaatst op: 21 mei 2024

Het vaarseizoen is weer in volle gang. Tijd dus om de watermaaiboten aan het werk te zetten op het Oldambtmeer. Vanaf vandaag gaan ze aan de slag om de plekken waar veel gevaren wordt zo veel mogelijk vrij te houden van waterplanten. 

Maaigebied aangepast

Dit jaar is het maaigebied op verzoek van Bewonersbelangen Blauwestad en de havenmeesters aangepast. Op onderstaand kaartje is blauw gemarkeerd in welke gebieden de maaiboten varen. Met geel is aangegeven welk gebied dit seizoen extra gemaaid wordt. Om dat mogelijk te maken, worden de rood gemarkeerde gebieden niet meer gemaaid. Het nieuwe maaigebied wordt deze week ook bijgewerkt in de Waterplanten-app.

Vraag & antwoord

Welk gedeelte van het Oldambtmeer is bevaarbaar? Hoe vaak wordt het meer gemaaid? Helpt dat maaien wel voldoende? Op al deze vragen én meer krijg je antwoord op een speciale vraag & antwoord-pagina.

Kaartje van het maaigebied 2024

Waterplanten-app.

Ga je het Oldambtmeer op met de boot? Gebruik dan de app Waterplanten.nu. Hierop kun je als watersporter zien waar er hinder van waterplanten te verwachten is, en waar er recent gemaaid is. Met de ingebouwde GPS op je mobiele telefoon helpt de app je de beste vaarroute te bepalen. In het maaiseizoen wordt de informatie dagelijks bijgewerkt. De maaiboten op het meer zijn namelijk uitgerust met GPS-trackers die precies bijhouden waar ze actief zijn.

Ander nieuws.