Geplaatst op: 14 juli 2023

Vanaf vandaag is de app Waterplanten.nu ook actief op het Oldambtmeer. Watersporters kunnen in de app zien waar er hinder van waterplanten te verwachten is, en waar er recent gemaaid is. Met de ingebouwde GPS op je mobiele telefoon helpt de app je de beste vaarroute te bepalen. De informatie wordt dagelijks bijgewerkt. De maaiboten op het meer zijn namelijk uitgerust met GPS-trackers die precies bijhouden waar ze actief zijn.

Zo gebruik je de waterplanten-app

Open de website https://waterplanten.nu/ op je mobiele telefoon. Nadat je akkoord hebt gegeven op de gebruikersvoorwaarden en het delen van je locatie kun je direct aan de slag. Via de ingebouwde GPS weet de app precies weet waar jij vaart. Zo kan het laten zien hoe de waterplanten groeien in jouw directe vaaromgeving.

Voorbeeld van hoe de app laat zien waar er (niet) recent gemaaid is

 

Let op: de getoonde plantlaag in de Waterplanten.nu app is een benadering van de werkelijke situatie. De in Waterplanten.nu app getoonde data kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Los drijvende planten worden bijvoorbeeld niet meegenomen in deze simulatie. Het blijft dus altijd goed opletten als je met de boot het water op gaat.

Installeer de app.

Ben je regelmatig op het Oldambtmeer te vinden? Dan is het handig om de app op je telefoon te installeren. Dat kan niet via de Play Store of App Store, maar wel via de internetbrowser op je telefoon (zoals Google Chrome of Safari op een iPhone). Ga naar https://waterplanten.nu/ en open het menu. Scroll naar het groene blok en klik daar op de blauwe knop om de app te installeren.

Help ons de app beter te maken

Samen met de ontwikkelaar van de app, Techmaps, willen we de app steeds beter maken. Alle gegevens die verzameld worden door de GPS-trackers op de maaiboten én de ervaringen van gebruikers gaan ons helpen om de app verder te ontwikkelen. Jouw feedback is dus van harte welkom.

Je kunt een mailtje sturen naar feedback@waterplanten.nu. Probeer je tips zo specifiek mogelijk te verwoorden en vermeld ook welk type apparaat en browser je gebruikt.

Meer informatie.

Wil je meer weten over hoe de app precies werkt? Lees dan het nieuwsbericht van 14 juni of kijk op de speciale pagina met vragen en antwoorden.

Check de kaart voordat je het water op gaat.

Op onderstaand kaartje is blauw gemarkeerd welk deel van het Oldambtmeer gemaaid wordt.

We doen ons uiterste best om het blauw gemarkeerde gebied goed bevaarbaar te houden. Voor eventuele schade die ontstaat door het varen in dichtbegroeid water blijft uiteindelijk de gebruiker zelf verantwoordelijk.

Ander nieuws.