Geplaatst op: 11 augustus 2021

Vrijdagochtend 13 augustus vertrekken de waterscouts uit Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl met een motorboot en zeilbootjes naar het Oldambtmeer. Daar zullen ze een week lang hun tentenkamp opzetten op het evenemententerrein bij de Wilgenborg.

Geen onbekenden in Blauwestad

De waterscouts zijn geen onbekenden in Blauwestad. In 2019 vond hier ook de 57e editie van het Noordelijk Waterkamp (NoWaKa) plaats. Het NoWaKa is een jaarlijks terugkerend evenement voor waterscoutinggroepen uit Groningen en Drenthe. Dat beviel zo goed, dat de waterscouts van Scoutinggroep De Trappers uit Hoogezand-Sappemeer vorig jaar besloten hun zomerkamp opnieuw in Blauwestad te houden.

Eigen kamp-bubbel

Niels Ruiter, een van de mensen die de leiding hebben over het kamp, vertelt enthousiast:

“Toen we hier het NoWaKa hadden, ontdekten we dat het Oldambtmeer een hele mooie omgeving is. Omdat we door corona vorig jaar niet zo ver weg konden, besloten we het zomerkamp van De Trappers opnieuw in Blauwestad te organiseren. Normaal gesproken gaan we naar Friesland, maar daar kan iedereen die dat wil, aanmeren bij de eilandjes. Hier in Blauwestad kunnen we mooi onze eigen ‘kamp-bubbel’ creëren.”

Strijd om de Zilveren Haak

En die bubbel wordt deze zomer nog een beetje groter. Want dit jaar is het weer tijd om het kamp samen met de waterscouts van Delfzijl te organiseren. Het kamp is er voor de jongens en meiden van 16 tot 18 jaar, bij de scouting bekend als de Wildevaartgroep. Met allerlei sportieve activiteiten zullen de Fippers (combinatie van Fivelgroep en Trappers) op en om het water strijden om een heuse trofee, de Zilveren Haak.

Welke groep er ook wint, wij twijfelen er niet aan dat de Flippers een fijne tijd zullen hebben aan het Oldambtmeer.

Ander nieuws.