Geplaatst op: 29 april 2024

De komende weken wordt er hard gewerkt aan de Hoofdstraat ter hoogte van Het Havenkwartier. Aannemer Jelle Bijlsma start vandaag met de reconstructie van drie kruisingen: die met de Misthoorn, de nieuwe weg naar het Arsenaal (Palmarhof) en Kaafijzer. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting tot half juni duren. Het zijn de laatste loodjes waarmee het Havenkwartier fase 6 en 7 bouw- en woonrijp gemaakt wordt.

Wat gaat er gebeuren?

De drie kruisingen worden iets verhoogd en het asfalt op de kruisingen wordt vervangen door klinkers. Het fietspad ernaast wordt een voetpad en er komt plek voor meer groen. In de berm worden nieuwe bomen aangeplant. Het verhogen van de kruisingen past bij de 30 kilometer-zone die geldt voor dit gebied. Daarmee willen we de verkeersveiligheid verbeteren. Prettige bijkomstigheid is dat het er straks ook nog eens mooier uitziet.

Planning

Gestart wordt met werkzaamheden aan de berm. Op maandag 13 mei en dinsdag 14 mei wordt de weg tussen de kruisingen gefreest. Een week later, op dinsdag 21 mei, wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Daarna worden de kruisingen een voor een aangepakt. Te beginnen met de kruising Misthoorn, daarna het kruispunt Palmarhof en als laatste het kruispunt Kaafijzer. Tot slot wordt het nieuwe voetpad aangelegd.

Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden op een voor iedereen veilige manier uit te kunnen voeren, worden er de nodige verkeersmaatregelen getroffen. Tijdens het frezen en asfalteren van de Hoofdweg wordt het gemotoriseerde verkeer omgeleid via de Rederssingel. Dat is dus op 13, 14 en 21 mei. Fietsers kunnen die dagen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad langs de Hoofdstraat.

Lees verder onder het kaartje

Tijdens de andere werkzaamheden blijft de doorgaande weg open voor verkeer. Als er gewerkt wordt aan een kruising, wordt tijdelijk een bypass gemaakt via het fietspad en de berm. Dit wordt ter plekke aangegeven en waar nodig ondersteund door verkeersregelaars.

Vragen over de werkzaamheden?

Als je vragen hebt over de werkzaamheden kun je contact opnemen met Sipke Koopmans, uitvoerder van Jelle Bijlsma BV (tel 06 43 72 53 41).

Het Havenkwartier krijgt stapsgewijs vorm.

Het Havenkwartier wordt ontwikkeld in fasen. Fase 1 is erg herkenbaar aan de oud-Hollandse gevels die je vanaf de A7 al ziet liggen. Het appartementengebouw Arsenaal is het meest recent opgeleverd en vormt fase 5 van het Havenkwartier.

Sinds augustus vorig jaar werkt aannemer Jelle Bijlsma aan de uitvoering van de volgende fasen: fase 6 en 7. Hierin wordt het het gebied ten noordoosten van het Arsenaal bouw- en woonrijp gemaakt. Er komt een extra jachthaven en ook de bestaande jachthaven wordt uitgebreid met een extra aanlegsteiger. Twee nieuwe bruggen verbinden straks de Hoofdstraat met het Arsenaal: de Redersbrug en de Palmarbrug.

Ander nieuws.