Geplaatst op: 19 februari 2021

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Nu alle sneeuw en ijs weer is verdwenen en de temperaturen ver boven nul, is het al bijna niet meer voor te stellen. Vorig weekend werd er nog volop geschaatst op het Oldambtmeer. De winter van 2021 was kort, maar krachtig. En gelukkig hebben we de foto’s nog, om na te genieten.

Want wat was het genieten, die paar winterse dagen. Er werd volop geschaatst op het Oldambtmeer en ook de ijszeilers konden hun hart ophalen. Veel inwoners van Blauwestad waren extra blij: ze stapten rechtstreeks vanuit hun tuin het ijs op. Weer eens iets anders dan een rondje met de boot.

Natte voeten

Dat het ijs niet overal even sterk was, bleek regelmatig. Aardig wat pechvogels zakten door het ijs of haalden een kletspoot. Maar dat mocht de ijspret niet drukken. En wie het ijs echt niet op durfde, kon gelukkig ook te voet genieten van een winters Blauwestad. Snowboots aan en lekker door de sneeuw banjeren. In het prachtige natuurgebied Reiderwolde bijvoorbeeld of over de nieuwe Pieter Smit-brug. Daar werd ook met de fiets volop gebruik van gemaakt.

Koek & zopie

Voor een warme versnapering konden de sportievelingen naar de koek & zopie van Smederij 1872 of naar Demi Gelati. Bij haar pop-up ijssalon kon je terecht voor een lekkere bak snert of beker warme chocolademelk. Schaatsend, zeilend, wandelend … iedereen genoot op zijn eigen manier van de winter in Blauwestad. En corona leek even heel ver weg.

Winactie op social media

Via social media kregen we al snel een aantal prachtige foto’s en filmpjes toegestuurd. Omdat we daar geen genoeg van konden krijgen, deden we via Facebook en Instagram een oproep om de mooiste winterfoto’s naar ons te mailen. De reacties waren overweldigend. Onze jury gaat zich nu buigen over alle inzendingen om de allermooiste uit te kiezen. De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt en krijgt een Meinardi-pakketje vol lekkere streekproducten. Het filmpje hiernaast maakten we na de eerste inzendingen.

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer marketing cookies

Winter in Blauwestad.

Ook fotografen Jeroen Helmers, Albert Jan de Boer en Jeroen Bos trokken eropuit om voor ons de mooiste winterse plaatjes te schieten. Vanaf het land, vanop het ijs en zelfs vanuit de lucht met een drone. Veel kijkplezier!

Ander nieuws.

 • Kerstsluiting Projectbureau Blauwestad

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Nooit eerder verkochten we zo veel kavels en projectwoningen in Blauwestad als het afgelopen jaar. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, maar het heeft ook het nodige gevraagd van onze medewerkers op het... Lees verder

 • Blauwestad bouwt

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Met de teller op maar liefst 145 zijn er het afgelopen jaar meer kavels verkocht dan ooit tevoren in Blauwestad. Prachtige cijfers, maar in het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag vertellen... Lees verder

 • Nieuwjaarsduik Oldambtmeer 2022 afgelast

  Geplaatst op: 13 december 2021

  Stond jij al te trappelen om het nieuwe jaar straks weer te beginnen met een frisse duik in het Oldambtmeer? Helaas, opnieuw heeft organisator GZVW, de zwemvereniging uit Winschoten, moeten besluiten de Nieuwjaarsduik... Lees verder