Nieuwsbrief zomer 2019

26 juli 2019

Werkzaamheden ontwerp

Na de presentie van het ontwerp tijdens de inloopavond van 27 maart is het team verder gegaan met de technische uitwerking. Die is nu klaar en na de zomervakantie worden de benodigde bouwvergunningen aangevraagd. Dit najaar kan de aannemer dan met de voorbereidende werkzaamheden beginnen.

 

Werkzaamheden op locatie

In november gaan we in het Stadspark bomen kappen. Dit is nodig om op deze plek ruimte te maken voor de aanleg van de brug. Alle bomen die worden gekapt worden in de gemeente weer terug geplant. Na het kappen wordt daar zand gestort als ondergrond voor het landhoofd van de brug. In het voorjaar van 2020 starten de werkzaamheden aan de kant van het Oldambtmeer. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 1 jaar.

Blauwe Loper

De brug wordt met 800 meter de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa en krijgt een opvallend uiterlijk. De brug bestaat uit vier brugdelen: over het Winschoterdiep, de Rijksweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Michel Betsema van de provincie Groningen, (m.l.betsema@provinciegroningen.nl, tel 050-3164036).

Op de website van Blauwestad vindt u actuele informatie en de nieuwsbrieven (https://www.blauwestad.nl/over-blauwestad/blauwe-loper).

Deel deze pagina: