Vuurjuffer

De Vuurjuffer komt in plaats van een dam die nu nog Het Havenkwartier verbindt met het woongebied De Wei. Ook zal er een nieuwe asfaltconstructie aansluitend aan de brug komen. Verder worden na gereed komen van de brug de dammen en de  straat Zwaan verwijderd. Hierdoor worden de vaarmogelijkheden in De Wei straks vergroot.

Vanwege deze werkzaamheden is de Hoofdstraat ter hoogte van de Grutto en de Kaafijzer op dit moment afgesloten. Het verkeer (zowel auto- als fietsverkeer) wordt omgeleid via de Kieviet en de Zwaan. Deze wegomleiding duurt tot eind november 2015. De route via Zwaan komt na deze periode te vervallen. Bewoners aan de Kiekendief moeten vanaf dat moment via de Hoofdstraat richting hun woning.

Overzicht omleiding en de te vewijderen dammen
Overzicht omleiding en de te vewijderen dammen

Contact

De werkzaamheden worden uitgevoerd door  de firma Oosterhuis BV uit Nijeveen in opdracht van projectbureau Blauwestad. Directievoering en toezicht zijn in handen van de provincie Groningen afdeling Beton- en Waterbouw.

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij dhr. M. Tempels via 06 38 91 19 81 of m.j.m.tempels@provinciegroningen.nl.

Vuurjuffer
Vuurjuffer

Deel deze pagina: