Recreëren

Wat ooit akkerland was, is nu een prachtig recreatie- en woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. Door de vele wandel- en fietspaden, de karaktervolle omgeving én door de uitstekende watersportfaciliteiten heeft inmiddels de recreant Blauwestad ook ontdekt. Maar de omgeving van Blauwestad heeft ook goede voorzieningen.

Winkelstad Winschoten

De gezellige winkelstad Winschoten grenst aan Blauwestad. Het winkelaanbod is ruim en u kunt er terecht voor al uw inkopen. De nabijgelegen dorpen Finsterwolde, Beerta en Midwolda hebben ook een eigen supermarkt. Via de A7 bent u binnen 25 minuten in de bruisende stad Groningen.

Scholen

Het aanbod aan basisscholen in de omgeving van Blauwestad is uitstekend. De meeste scholen zijn openbaar, maar er is ook bijzonder onderwijs waaronder christelijk, reformatorisch, rooms-katholiek en dalton. De meeste kinderen uit Blauwestad gaan naar de basisscholen in Finsterwolde en Winschoten. In Oostwold staat een brede school met sporthal, kinderopvang en peuterspeelzaal. De middelbare school staat in Winschoten en Woldendorp.

Download de recreatiekaart van Blauwestad

Deel deze pagina: