beleef blauwestad.

Wat ooit akkerland was, is nu een prachtig recreatie- en woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur.

Hier kun je als recreant genieten van de vele wandel- en fietspaden, de karaktervolle omgeving én de uitstekende watersportfaciliteiten. Je krijgt er vast geen genoeg van. Dat is helemaal niet erg, want in de omgeving van Blauwestad zijn er prima voorzieningen: restaurants, campings, camperplaatsen, hotels en B&B’s.

Recreatiekaart Oldambt.

Op de recreatiekaart zie je wat er te zien, doen en beleven is in het Oldambt, rondom Blauwestad. Met mooie fietsroutes, horeca en overnachtingsmogelijkheden.

er is meer in het oldambt.

Stranden aan het Oldambtmeer

Blauwestad telt twee zandstranden met veilige zwemzones. Vanuit het Havenkwartier loop je over de steigerbrug naar Strand Zuid. Aan de andere kant van het Oldambtmeer, in Midwolda, vind je Strand Noord.
Meer informatie

Varen in en om Blauwestad

In de vaargebieden is het Oldambtmeer geschikt voor zeilboten en kleinere motorjachten. De minimale diepte van het meer is 1,30 meter bij 0,65- NAP. Maar ook leent het zich uitstekend voor kanoën, vissen, windsurfen en zwemmen.
Meer informatie

Gezelligheid bij Strand Zuid

Bij Strand Zuid in Het Havenkwartier in Blauwestad vind je een aantal Pop-Up Shops in omgebouwde containers. Leuk om bij goed weer iets lekkers te halen. Of rond te neuzen als je op zoek bent naar een bijzonder cadeautje!
Meer informatie