Noord-Oost Wandelrun

| Startpunt Bovenburen 110, Winschoten

Doe mee met de wandeltocht langs het water van het Oldambtmeer.  Tijdens de RUN Winschoten kan er net als vorig jaar een mooie wandeltocht worden afgelegd die voert langs Blauwestad en vele natuurgebieden die het gebied rijk is. Er zijn diverse afstanden van 11, 17 en 28 km.

Route

De route van 28 km start in Scheemda . U loopt door het natuurbos op landgoed Ennemaborgh waar ook konikspaarden vrij rondlopen. Daarna langs het visrijke Oldambtmeer, waar in de haven van Midwolda de 17 km-wandelaars aansluiten.  De route gaat verder langs het Oldambtmeer en in Oostwold sluit ook de 11 km-route aan.  Vervolgens gaan de wandelaars door natuurgebied de Tjamme, met uitkijkpost en een kudde Schotse hooglanders, en langs een aantal bezienswaardigheden waaronder Museum Stoomgemaal. Deze zijn vanwege open monumentendag geopend.

 

                                                                                    

Landgoed Ennemaborgh
Landgoed Ennemaborgh

Starttijden

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de kantine van de Atletiekvereniging Aquilo aan de Bovenburen 110  in Winschoten.

De wandelingen starten buiten Winschoten. Alle wandelaars worden met klassieke bussen naar het juiste startpunt gebracht.  

  • 28 km - startpunt Scheemda - vertrek bus 9.00 uur   
  • 17 km - startpunt haven Midwolda - vertrek bus 9.30 uur
  • 11 km - startpunt Oostwold - vertrek bus 10.00 uur

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website www.runwinschoten.nl. Voorinschrijving is mogelijk tot 31 augustus 2015.

Kosten:10 euro en 9 euro voor KNWB-leden.       

Deel deze pagina: