Pura Vida

| Elfenbank - Blauwestad

Pura Vida vindt zaterdag 29 augustus 2015 plaats. Pura Vida is een jaarlijks terugkerend klassiek openluchtconcert aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad, Groningen. Het concert wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest (NNO). Bezoekers kunnen het concert bijwonen vanaf het water of het vaste land.

Toegang is gratis.

Transparant podium

Het NNO speelt op een groot transparant podium waardoor het publiek, onder het genot van klassieke klanken, de zon onder ziet gaan. Het concert is zowel vanaf het land als vanaf het water te beluisteren.

Het concert is al jaren gratis toegankelijk en daardoor laagdrempelig voor bezoekers. Het concert is bedoeld om inwoners van de gemeente Oldambt en omgeving kennis te laten maken met klassieke muziek. En dat lukt elk jaar weer heel goed. Afgelopen jaar werd het concert, ondanks het regenachtige weer, door maar liefst  5.000 mensen bezocht.

Ook vanaf het water kan Pura Vida worden bijgewoond
Ook vanaf het water kan Pura Vida worden bijgewoond

Jong talent

Dit jaar staat veel jong talent op het Pura Vida-podium. Operazangeres Veerle Sanders (23) en bariton Rubèn Plantinga (24) brengen bekende liedjes uit onder meer The Sound of Music, My Fair Lady en de musical Annie ten gehore. Beide zangtalenten zijn verbonden aan het operahuis Opera Zuid. Zij worden tijdens het optreden ondersteund door het Groninger Kinder- en Jeugdkoor en het kinderkoor Kielzog uit Hoogezand-Sappemeer. Ook geeft de 18-jarige gitaarvirtuoos Maarten Oomes uit Hoogeveen een solo-optreden.

Veerle Sanders
Veerle Sanders

Programma

Vanaf 19.30 uur brengt het Noord Nederlands Orkest populaire klassieke werken van:

* Edvard Grieg - Peer Gynt: suite 1 en 2 ...
* Rodrigo - Concert de Aranjuez: deel 2
* Isaac Albeniz - Asturias
* Aram Khachaturian - Sabeldans uit Gayane

Na de pauze staan bekende liedjes uit de volgende musicals op het programma:

* Annie - Ouverture Tomorrow
* My Fair Lady - I could have danced all Night en Get me to the Church on Time
* Phantom of the Opera - Ouverture Wishing You Were Somehow
Here, Again en Think of Me
* Sound of Music - Do re mi, Sixteen going on Seventeen en Edelweiss

Het NNO staat deze avond onder leiding van dirigent Jasper de Waal.

Eten en drinken

Op het terrein worden koffie, thee, fris en alcohol verkocht.

Locatie

Het concert vindt plaats bij Strand Zuid aan de Elfenbank. U kunt op het gras en op het strand zitten. Klapstoelen zijn net als voorgaande jaren verkrijgbaar voor 2,50 euro. U mag ook zelf een stoel meenemen. De tribuneplekken zijn uitsluitend voor de sponsoren en genodigden.

Toeschouwers die het concert vanaf hun boot willen beleven, kunnen voor anker gaan in de kom van Strand Zuid en langs de loopbrug. Maar het beste zicht heeft u vanaf de speciale ankerplaats voor boten, zoals aangegeven op de locatiekaart hieronder. Het zicht vanaf het water naar het podium is daar goed.

Locatie van Pura Vida
Locatie van Pura Vida

Parkeren

Komt u op de fiets, dan rijdt u door tot bijna op het podium en is er gelegenheid om uw fiets te stallen.

Komt u met de auto dan adviseren wij om niet direct bij de concertlocatie te parkeren maar de P-borden en aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

De parkeerplaats van Intratuin (Lijnbaan 23 in Winschoten) is speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar. Vanaf deze locatie rijden er continu pendelbussen van en naar het concertterrein.

De parkeerterreinen op de concertlocatie worden gebruikt door de organisatie. Op de doorgaande wegen naar Strand Zuid geldt een regulier parkeerverbod.

Deel deze pagina: