Symposium Toerisme

| Hermans Dijkstra, Reinste Abdenaweg 1, Midwolda

Koersen op Kansen in het Oldambt

De gemeente Oldambt houdt een symposium Koersen op Kansen in het Oldambt speciaal voor de toeristische ondernemers uit het Oldambt. Er zijn diverse sprekers waaronder directeur Johan Koopmans van het recreatie- en woongebied Blauwestad. Hij geeft een toelichting op de toeristische ontwikkeling en de ondernemersmogelijkheden in het gebied.

De gemeente Oldambt en de provincie Groningen vinden recreatie en toerisme in het Oldambt belangrijk voor de economie en de leefbaarheid. Ondernemers en overheid doen samen hun best om een aantrekkelijk toeristisch product neer te zetten en de naamsbekendheid van het gebied te vergroten. De grote vraag is: Hoe staan we er anno 2014 voor?

ZKA en de Grontmij hebben in opdracht van de gemeente een herhalingsonderzoek gedaan naar het toeristische product in het Oldambt. In 2011 was er een zogeheten nulmeting. Op de avond wordt het vervolgonderzoek uit 2014 gepresenteerd. De bezoeker krijgt inzicht in de bedrijfsontwikkeling in de toeristische sector en de klanttevredenheid van de toerist. Wat gaat goed en wat kan beter? En kunnen er conclusies worden getrokken die belangrijk zijn voor nieuw beleid en de bedrijfsvoering.

   

Toervaren

Ook wordt er tijdens het symposium aandacht besteed aan het toervaren. Door de realisatie van de Blauwe Passage, de noordelijke ontsluiting van het Oldambtmeer, krijgt Blauwestad een directe aansluiting op het toervaartcircuit. Hoe kunnen ondernemers deze kans omzetten in economische groei? En wat moet daar voor gebeuren? Voorts investeert het projectbureau Blauwestad opnieuw in toerisme en daarvan kan het bedrijfsleven profiteren.   

Programma

Dagvoorzitter Han Verheijden en Bertus van der Tuuk zorgen voor een frisse leiding van de avond en de interactie met de ondernemers in de zaal.

 

19.30 uur Welkomstwoord door Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt en gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen
19.40 uur Toelichting op programma door dagvoorzitter Han Verheijden
19.45 - 20.30 uur                       Presentatie toeristische onderzoeken
  • Ronald Haagen van ZKA
  • Jos Bosman van Grontmij
20.30 - 20.45 uur Pauze
20.45 - 21.30 uur Presentatie kansen toevaart
  • Jan Pieter Janse, GolfslagAdvies & Projecten Historisch Water
  • Thijs Huisman, havenmeester en zeilschoolhouder uit Midwolda
  • Edwin van der Woude, directeur Stichting Marketing Oldambt
21.30 - 21.40 uur Pauze
21.40 - 22.00 uur

Blauwestad, investeren in landschap en vastgoedontwikkeling

  • Johan Koopmans, directeur projectbureau Blauwestad
22.00 - 22.10 uur  Conclusies en aanbevelingen
  • Han Verheijden

Slotwoord

  • Henk Staghouwer
  • Ricky van der Aker
22.10 - 22.30 uur Afsluiting en borrel

Deelnemen?

Bent u werkzaam of heeft u een eigen onderneming in de toeristische sector? Geef u dan op voor het symposium door een mail te sturen naar info@marketingoldambt.nl. Voor meer informatie neemt u contact op met hemmo.philbert@gemeente-oldambt.nl.

Deel deze pagina: