Zandsculptuur Festival

| Havenkwartier - Blauwestad

De zandsculpturen, waaronder het grootste zandkasteel van Nederland,  blijven vanwege het grote succes langer in Blauwestad staan. Het Zandsculptuur Festival Blauwestad zou oorspronkelijk tot zondag 31 augustus duren, maar dagelijks trekken de kunstwerken nog steeds veel bezoekers.

Bezoek ook het gratis toegankelijk zandsculptuurfestival en laat u verrassen. De zandsculpturen staan er nog tot eind september.

Het thema van dit eerste Zandsculptuur Festival Blauwestad is SPROOKJES EN VERHALEN. Het gratis te bezoeken festival bestaat uit zes enorme zandsculpturen, waaronder het grootste zandkasteel van Nederland, dat maar liefst 7 meter hoog is.

De indrukwekkende kunstwerken zijn gemaakt door professionele zandkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Voor het Zandsculptuur Festival Blauwestad is in ongeveer twee weken tijd ruim 300.000 kilo zand omgetoverd tot een magische wereld van zandsculpturen. Uiteraard zijn Doornroosje en Assepoester van de partij, maar kom vooral zelf naar Blauwestad om te ontdekken welke sprookjes er nog meer zijn uitgebeeld.

Zandbak

Dagelijks kunt u met behulp van handige informatieborden zelf de mooiste zandkunsten oefenen in de enorme zandbak. Let op: In de maand september zijn er geen live demonstraties en workshops.

In Het Havenkwartier is er een mooie horecavoorziening met terras om te kunnen genieten van een lekker hapje en drankje. Ook is er in Blauwestad een zandstrand, zodat u zich een hele dag kunt vermaken.

Op aanvraag zijn er ook rondleidingen, verjaardagen, productlanceringen en kinderfeestjes mogelijk.

Kinderen

Op het festivalterrein zijn er veel mogelijkheden voor kinderen om zich uitstekend te vermaken. Uiteraard zorgen de fascinerende zandsculpturen voor veel inspiratie, en kunnen de kinderen zich volledig uitleven in de goed ingerichte zandbak. Terwijl papa en mama op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, of nog een rondje lopen langs de zandsculpturen, creëren de kinderen hun eigen meesterwerk.

Voor volwassenen en de wat oudere kinderen is er een workshopruimte waar, via duidelijke borden, stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe een professioneel zandsculptuur wordt gemaakt.

Team

Aan de totstandkomning van het Zandsculptuur Festival Blauwestad hebben kunstenaars uit verschillende landen meegewerkt. Graag stellen we het internationale team aan u voor. Klik hier voor een overzicht.

Locatie

Het Zandsculptuur Festival vindt plaats in Blauwestad. Vanaf de snelweg A7 neemt u afslag 47 richting Blauwestad. Volg de borden Blauwestad. Houd vervolgens Het Havenkwartier of Strand Zuid aan. Beide aanduidingen brengen u naar het festival. Er is bij Strand Zuid ruime parkeergelegenheid.

Navigatiesysteem

  • Redersplein 2 Blauwestad - echter niet alle navigatiesystemen herkennen dit adres
  • Elfenbank 100 Blauwestad - kan als alternatief dienen

Openingstijden

Er zijn geen openingstijden. De zandsculpturen zijn vrij toegankelijk. Ook na zonsondergang, echter de bouwwerken worden niet verlicht.

Deel deze pagina: