Zandsculptuur Festival

| Redersplein, Blauwestad

Bezoek het grootste piratenschip van Nederland, inclusief met piratenmuseum. Het 7 meter hoge schip is, verrassend genoeg, niet gemaakt van hout, maar van tonnen geel strandzand. Vanaf 10 juli is het bouwwerk, samen met andere indrukwekkende zandsculpturen, in volle glorie te bewonderen. De opening van het Zandsculptuur Festival vindt tegelijk plaats met de Xpeditie Blauwestad, een tiendaags kampeerfestival met theater, muziek en leuke activiteiten, waaronder een hennepdoolhof.

Het thema van dit tweede Zandsculptuur Festival Blauwestad is PIRATEN EN ZEEHELDEN.

LET OP: De eerste tien dagen van het festival betaalt u 3,50 euro om binnen te komen. Maar dan heeft u wel de primeur én heeft u meteen toegang tot alle activiteiten van Xpeditie Blauwestad. Vanaf zondag 19 juli zijn de sculpturen gratis te bezoeken.

Het festival bestaat uit zes enorme zandsculpturen, waaronder het grootste zandschip van Nederland. Ook komt er een replica van de Batavia. Dit roemruchte VOC-schip verging in 1629 op haar eerste reis naar 'de Oost' op een rif voor de kust van Australië. Aan boord van dit schip was de eenvoudige Winschoter soldaat Wiebe Hayes, die 73 mensen wist te redden van de dood. Deze Oost-Groningse zeeheld krijgt een bijzondere plek op het festival. 

De indrukwekkende kunstwerken zijn gemaakt door professionele zandkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Voor het Zandsculptuur Festival Blauwestad wordt in ongeveer twee weken tijd ruim 300.000 kilo zand omgetoverd tot een magische wereld van zandsculpturen. Kom vooral zelf naar Blauwestad om te ontdekken welke bijzondere afbeeldingen er dit jaar zijn. 

Deel deze pagina: