Natuur

Natuur is overal aanwezig in Blauwestad. Rietkragen, moeras, bosschages, ruige vegetatie, wilgen - en elzenhagen en akkerland. Met inbegrip van het Oldambtmeer en de bestaande natuurgebieden ligt Blauwestad in een natuurgebied van bijna 2.000 hectare. Een paradijs voor plant en dier, maar zeker ook voor de mens. Bezoek ook eens het landgoed Ennemaborgh, natuurgebied Reiderwolde of De Tjamme.

Elfenbank

De Elfenbank is, naast een evenemententerrein, ook een prachtig verblijfsgebied. Vanaf het strand loop je zo de natuur in. Je vindt er o.a.:

  • de Wilgenborg, een prachtige groene kathedraal die vanaf de A7 al te zien is. Meer informatie over de Wilgenborg vind je op de website www.wilgenborg.nl
  • het Triadeem, een ontdekkingstocht met water en keien
  • achter het Triadeem is een strandje waar ook honden mogen zwemmen (dit is op het grote strand niet toegestaan)
  • het Wilgenhofje, neem even tijd voor een moment van stilte tussen de bomen
  • de tunnelkas en de foodtruck van Blauwestad Patat (open in het seizoen) gerund door "De Jongens van Van Zanten"

Reiderwolde

In dit 200 hectare grote natuurgebied grenzend aan het Oldambtmeer zijn vele fiets- en wandelpaden en een ruiterpad aangelegd,  en er staan overal fruitbomen waarvan geplukt mag worden. Het landschap wordt gekenmerkt door een markante stuwwal, een drumlin, en een grote rode uitkijktoren.

Een amfitheater met de steenrode uitkijktoren en een natuurbegraafplaats verdiepen het belang van deze plek voor reizigers en omwonenden.

Meer informatie over Reiderwolde vind u hier: www.reiderwolde.nl

Download hier de brochure/plattegrond van Reiderwolde

Deel deze pagina: