Strand Zuid.

Vlakbij Jachthaven Havenkwartier ligt Strand Zuid. Over een lange houten loopbrug loop je zo van het centrum van Blauwestad naar het strand. Een heerlijke plek om in de zomer te luieren, te badderen en te spelen in de speeltuin en speelweide.

Fiets of wandel je vanuit Winschoten over de Pieter Smitbrug naar Blauwestad? Dan kun je het strand niet missen. Bij Strand Zuid vind je ook de camperplaatsen en het evenemententerrein met parkeerplaatsen.

Aan weerszijden van de Pieter Smitbrug en aan het einde van de pier staan social sofa’s. Deze met mozaïek beklede banken vind je verspreid over de hele gemeente Oldambt. Elke bank vertelt zijn eigen verhaal over de plek waar ze zijn neergezet. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Oldambtmeer en de haven.

De kwaliteit van het zwemwater bij Strand Zuid wordt nauwlettend gecontroleerd en onderhouden door het Waterschap Hunze & Aa’s.

Honden zijn het hele jaar door niet toegestaan op Strand Zuid. Verderop op het evenemententerrein, vlakbij het Triadeem, is echter nog een strandje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten.

Strand Noord.

Aan de noordrand van het Oldambtmeer, in Midwolda, kunnen kinderen en volwassenen zich prima de hele dag vermaken. Er is een groot zandstrand en een speeltuin voor de kleintjes. Vanaf het terras bij het paviljoen heb je een mooi uitzicht op de jachthaven en het water.

Het water in Blauwestad is schoon en helder, dus prima geschikt om te zwemmen. De kwaliteit van het zwemwater bij Strand Zuid wordt nauwlettend gecontroleerd en onderhouden door het Waterschap Hunze & Aa’s.

Triadeem.

Het Triadeem is een speel- en belevingsplek, gemaakt van zwerfkeien. Het ligt vlakbij Strand Zuid. Kinderen kunnen hier lekker spelen met het water, het zand en de stenen. Ook zijn er natuurlijke zitelementen, waarop je heerlijk kunt genieten van het uitzicht.

Honden zijn het hele jaar niet toegestaan op het zwemstrand. Vlakbij het Triadeem is echter nog een strandje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten.