Stranden

Blauwestad telt twee zandstranden met veilige zwemzones: Strand Zuid aan de zuidkant en in het noorden is er een strand in Midwolda.

Strand Noord Midwolda

Blauwestad is bij uitstek geschikt om te zwemmen. Het water in Blauwestad is schoon en helder. Daar zorgt het Waterschap Hunze en Aa’s voor.

Aan de noordrand van het Oldambtmeer, in Midwolda, kunnen kinderen en volwassenen zich prima de hele dag vermaken. Er is een groot zandstrand, en een speeltuin voor de kleintjes. Vanaf het terras bij het paviljoen is er een mooi zicht op de jachthaven en het water.

Strand Zuid Blauwestad

Vlakbij jachthaven Havenkwartier ligt Strand Zuid. Via een houten loopbrug loopt u zo naar het strand. Er zijn een speeltuin, speelweide, camperplaatsen en een evenemententerrein met parkeerplaatsen. Aan het einde van de pier staat een zogeheten social sofa. Dit zijn met mozaïek beklede banken die door de gehele gemeente Oldambt zijn geplaatst. Elke bank vertelt zijn eigen verhaal van de plek waar ze zijn neergezet. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op het Oldambtmeer en de haven. In de haven is een brasserie gevestigd met een terras aan het water.

Het zwemwater wordt hier officieel gecontroleerd.

Honden zijn op het strand het gehele jaar niet toegestaan. Verderop op het evenemententerrein, nabij het Triadeem, is echter nog een strandje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten.

Foto door kim Verspui i.o.v. BTL
Foto door kim Verspui i.o.v. BTL

Triadeem

Het Triadeem is een speel- en belevingsplek gemaakt van zwerfkeien. Het ligt vlakbij Strand Zuid. Kinderen mogen met het water, het zand en de stenen spelen. Ook zijn er natuurlijke zitelementen waarop u heerlijk kunt genieten van het uitzicht.

 

Honden zijn op het zwemstrand het gehele jaar niet toegestaan. Nabij het Triadeem, is echter nog een strandje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten.

Triadeem van bovenaf gezien
Triadeem van bovenaf gezien

Deel deze pagina: