Varen

In en rondom Blauwestad zijn er voldoende aanlegmogelijkheden en goed gefaciliteerde jachthavens. Drie daarvan liggen direct aan het Oldambtmeer:

Zeilschool

In Midwolda is een zeil- en surfschool gevestigd waar volwassen en kinderen terecht kunnen. Zeilschool Blauwestad heeft ook speciale zomercursussen voor kinderen en ze hebben regelmatig gratis kennismakingslessen.

Bootje huren

Wie graag zelf het water op wil, maar niet over een boot beschikt kan in Blauwestad een boot huren. De havens beschikken over zeilboten, sloepen en kano's. Neem voor meer informatie contact op met de havenmeesters. Zij helpen u graag verder.

Rondvaarten

Voor wie liever zelf niet wil varen kan mee met een rondvaart. Er zijn in Blauwestad twee rederijen actief:

Bekijk de websites voor de actuele vertrektijden en aantrekkelijke arrangementen.

Bruggen en Sluizen

Er is één sleutelsysteem voor de bediening van alle bruggen en sluizen op het Oldambtmeer.

Eén sleutelsysteem voor bruggen Oldambtmeer

Borg

Oude druppels kunnen nog worden ingeleverd bij het projectbureau Blauwestad. U kunt ze opsturen of langsbrengen. De borg van 20 euro wordt na inlevering van de druppel teruggestort op uw bankrekening. Zonder inlevering van druppel wordt er geen borg geretourneerd.

Heeft u nog geen koperen sleutel? Deze sleutel is onder meer te verkrijgen (borg 35 euro) bij de jachthavens in Winschoten, Scheemda en Blauwestad en de VVV Oldambt in Winschoten. Deze sleutel is niet alleen te gebruiken in Blauwestad maar opent ook andere bruggen en sluizen in de provincie Groningen. Volgend vaarseizoen heeft u dus slechts 1 sleutel nodig voor de bediening van de bruggen en sluizen.

Deel deze pagina: