Varen

Varen op het Oldambtmeer

In de vaargebieden is het Oldambtmeer geschikt voor zeilboten en kleinere motorjachten. De minimale diepte van het meer is 1.30 meter bij 0,65- NAP. Maar ook leent het zich uitstekend voor kanoën, vissen, windsurfen en zwemmen.

Er zijn twee zandstranden met veilige zwemzones. De kwaliteit van het water wordt nauwlettend gecontroleerd en onderhouden door het Waterschap Hunze & Aa's.

Tijdens de zomer vaart een speciale maaiboot die de waterplanten in toom houdt.

Havens

In en rondom Blauwestad zijn er voldoende aanlegmogelijkheden en goed gefaciliteerde jachthavens. Drie daarvan liggen direct aan het Oldambtmeer:

Zeilschool

In Midwolda is een zeil- en surfschool gevestigd waar volwassen en kinderen terecht kunnen. Zeilschool Blauwestad heeft ook speciale zomercursussen voor kinderen en ze hebben regelmatig gratis kennismakingslessen.

Bootje huren

Wie graag zelf het water op wil, maar niet over een boot beschikt kan in Blauwestad een boot huren. De havens beschikken over zeilboten, sloepen en kano's. Neem voor meer informatie contact op met de havenmeesters. Zij helpen u graag verder.

Rondvaarten

Voor wie liever zelf niet wil varen: Er zijn in Blauwestad twee rederijen actief die rondvaarten verzorgen:

Bekijk de websites voor de actuele vertrektijden en aantrekkelijke arrangementen.

Bruggen en Sluizen

Er is één sleutelsysteem voor de bediening van alle bruggen en sluizen op het Oldambtmeer.

Eén sleutelsysteem voor bruggen Oldambtmeer

Borg

Oude druppels kunnen nog worden ingeleverd bij het projectbureau Blauwestad. U kunt ze opsturen of langsbrengen. De borg van 20 euro wordt na inlevering van de druppel teruggestort op uw bankrekening. Zonder inlevering van druppel wordt er geen borg geretourneerd.

Heeft u nog geen koperen sleutel? Deze sleutel is onder meer te verkrijgen (borg 35 euro) bij de jachthavens in Winschoten, Scheemda en Blauwestad en de VVV Oldambt in Winschoten. Deze sleutel is niet alleen te gebruiken in Blauwestad maar opent ook andere bruggen en sluizen in de provincie Groningen. Volgend vaarseizoen heeft u dus slechts 1 sleutel nodig voor de bediening van de bruggen en sluizen.

 

Alle openingstijden en verdere informatie over bruggen en sluizen in de provincie vindt u in de brochure "Varen in de provincie Groningen" die u kunt downloaden in de rechter kolom.

Deel deze pagina: