Visplekken

Sportvissers zijn in Blauwestad van harte welkom. De mogelijkheden zijn legio, maar niet onbeperkt. Vandaar dat Hengelsportfederatie Groningen Drenthe een brochure heeft uitgebracht met informatie over wat wel en niet mag.

Het Oldambtmeer in Blauwestad beschikt over een gezonde bodem en goede waterkwaliteit. Vissen zijn min of meer spontaan naar dit gebied gekomen. Eenden en andere watervogels namen op hun vlucht namelijk kuit mee uit andere watergebieden. Ook de vaarverbinding met het Winschoterdiep en de vis in sloten rond Blauwestad zorgde voor uitbreiding. Er wonen vooral blankvoorn, brasem en snoek. En in de plantenrijke delen komen vooral de ruisvoorn, baars en de zeelt voor.

Vislocaties Blauwestad

Trailerhelling Finsterwolde
Hier kunt u gratis uw boot te water laten. Parkeer uw auto zodanig dat andere gebruikers een ruime draaicirkel houden.

Pier Oostwold
Hier bevindt zich een vissteiger voor mindervaliden. Deze steiger loopt tientallen meters het meer in.

Kop Clingeweg
Hier bevindt zich naast het fietspad een vissteiger voor mindervaliden.

Brug Kanaaljuffer Zuideringdijk
Parkeren bij de brug is niet toegestaan. Gebruik de parkeerplaats nabij de brug.

Groenelaan
De steigers aan de oever achter de Groenlaan zijn privé-eigendom. Vissen is hier dus niet toegestaan.

Meerkant
Achter de school De Meerkant in Oostwold is ruime parkeergelegenheid.

Het Park
Parkeren bij de steiger in de bocht Bovist is niet toegestaan. De ingang moet op last van de brandweer worden vrijgehouden. Parkeren is mogelijk in de berm op enige afstand van de ingang.

 

VISpas verplicht

Vissen mag alleen met een VISpas.
 Met de kleine vispas, voor één hengel, mag je in een beperkt aantal wateren vissen. Deze staan vermeld in de folder die je bij de vispas krijgt. De kleine vispas is te koop bij postagentschappen. Die zitten in elk dorp met een supermarkt.

De grote vispas is geldig voor meerdere hengels en meer verpacht viswater. Die is te verkrijgen bij een hengelsportvereniging. Sommige hengelsportzaken stellen een voorlopige vispas beschikbaar.

Let op: de nachtVISpas is niet geldig in Blauwestad.

Vissen in Blauwestad

Voor het vissen in Blauwestad zijn regels opgesteld. Deze zijn te vinden in een handige brochure die u kunt ophalen op het Projectbureau of bij de havenmeesters in de omgeving. 

Momenteel wordt de brochure met kaart aangepast, vissen in het woongebied De Wei is i.v.m. de bouw van nieuwe woningen niet langer toegestaan.

De (oude) kaart om te downloaden vindt u ook in de rechter kolom.

Deel deze pagina: