Hier willen we samen oud worden.

Het heeft zo moeten zijn. Het huis dat Frans en Petra in Pekela wilden bouwen, paste niet in de plannen van de gemeente. Nu was die ene hoekkavel in Blauwestad hen al regelmatig opgevallen. Zou dat dan een mooi plekje zijn om de volgende stap in hun relatie te zetten?

“Na vijf jaar hadden we allebei nog een eigen huis. We wilden niets liever dan de beide woningen verkopen en samen een nieuw huis laten bouwen. De notariswo­ning in Blauwestad die inmiddels op die aantrekkelijke hoekkavel is verrezen, is een plek waar we ons thuis voelen”. Het koppel straalt: “Na vijf jaar spullen heen en weer schuiven van de een naar de ander, waren we er helemaal aan toe om een plek voor ons samen te hebben. We zijn dolgelukkig met dit huis. Hier willen we samen oud worden.”

Toekomstproof en duurzaam.

Bij de bouw is nadrukkelijk ingezet op toekomstbesten­digheid, onder andere doordat er op de begane grond een slaapkamer en douche zijn. Het huis is zo ingedeeld, dat het niet alleen geschikt is voor Frans en Petra.

Oudere bewoners of eigenaren met een beperking zouden er ook heel goed kunnen wonen. Daar is uitgebreid over nagedacht, want het is een kleine moeite om er tijdens de bouw rekening mee te houden en het voegt waarde toe aan de woning. Ook is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Door de installatie van een warmtepomp is de woning volledig gasloos. Er zijn extra zonnepanelen aangebracht om energie op te wekken en in de ramen beneden zit driedubbelglas. “Toen het laatst zo stormde, konden we in woonkamer zien dat het buiten tekeer ging, maar hoorden we helemaal niets. Daar hebben we ons de hele dag over verbaasd,” vertelt Frans.

Elke dag blij met deze beslissing.

Behalve met het ontwerp, de indeling en het comfort zijn Frans en Petra erg blij met de ligging en locatie van het huis. Om te beginnen hebben ze veel ruimte om het huis heen. “Dit voorjaar komen de grasmatten erin en dan is het echt klaar. We kunnen niet wachten om de tuinstoe­len buiten te zetten. We zijn elke dag blij met de beslissing om hier in Blauwestad te bouwen.” De locatie biedt veel praktische voordelen. Omdat ze allebei in Veendam werken, zijn ze met 20 minuten op hun werk via de A7. Winkelen en de wekelijkse boodschappen doen ze in Winschoten. En willen we een keertje uit in Groningen? Ook daar zijn we binnen 20 minuten. Alles is vlakbij vanuit Blauwestad. Frans en Petra beginnen de dag met koffie in de serre. Het weidse uitzicht is schitterend. “Het is elke dag weer een verrassing. Hoe zou het er buiten uitzien? Of de lucht nu strak blauw is of donkergrijs, we genieten altijd van het uitzicht. Dan sta je daar met een kop koffie en staan er ineens twee reeën in je tuin. Wat wil een mens nog meer?”

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer marketing cookies