Interview Bewoners: het Park

Toen Jaap-Jan Huisveld via zijn werk voor het eerst in Blauwestad kwam, wist hij het meteen, hier zou ik wel willen wonen! Samen met zijn vrouw Bianca en hun twee kinderen Diederick (14) en Charlotte (11) woont hij sinds 2011 in het woongebied ‘Het Park’, in een klassieke notariswoning, in de nabijheid van de modelwoning. “In het westen woont iedereen dicht op elkaar en is het altijd druk. Dit in tegenstelling tot Blauwestad waar het rustig en ruim wonen is!”

“We vonden nergens zo’n mooie plek als hier”

Hoe kwamen jullie in Blauwestad terecht?

Jaap-Jan: “Bij mijn voormalige werkgever werkte ik op een juridische- en verzekeringsafdeling bij één van de initiatiefnemers van Blauwestad. Daarom kwam ik regelmatig in het infocentrum. Het gebied was totaal nieuw voor mij en sprak mij meteen enorm aan. Ik wist niet dat dit in Groningen bestond. We woonden sinds 2001 in Sappemeer, in een nieuwbouwwijk in een twee-onder-een-kapwoning. Onze droom was destijds om nog een vrijstaand huis te bouwen en deze het liefst zelf te ontwerpen. Beiden wilden we graag landelijk wonen. De keuze was toen snel gemaakt.”

 

En, bevalt het?

Jaap-Jan: ”Mijn huidige werkgever Boskalis is gevestigd in Papendrecht, nabij Rotterdam. Een aantal jaren geleden kregen wij de vraag of we dichterbij het werk wilden gaan wonen. In verband met de reisafstand stonden wij daar op zich wel voor open en gingen destijds op huizenjacht. Zelfs tot in België hebben we gezocht naar een geschikte kavel of woning. Echter nergens vonden we zo’n mooie ruime plek met zoveel rust als in Blauwestad. De mogelijkheid om twee dagen thuis te werken en de overige dagen te overnachten in de buurt van mijn werk is een prima alternatief om hier te blijven wonen. Het bevalt ons hier prima!”

 

Vanuit Blauwestad de wereld veroveren.

Jaap-Jan: “Bianca is ondernemer. In 2012 startte ze haar bedrijf Lifestyle & Co., een webwinkel in stoere en landelijke woonaccessoires. Inmiddels gaan onze producten vanuit Blauwestad de wereld over. Bij het fotograferen, decoreren en presenteren van (nieuwe) producten dient onze woning daarbij als toonzaal. Ons huis is daardoor ook ons visitekaartje van het bedrijf.”

 

Wat vinden de kinderen van het wonen in Blauwestad?

Jaap-Jan: “Diederick en Charlotte hebben zich razendsnel aangepast en hebben al een aardig sociaal netwerk opgebouwd in de jaren dat wij hier nu woonachtig zijn. De vriendjes en vriendinnetjes kennen ze veelal van school en sport in Winschoten. Ja, daardoor fietsen ze heel wat af!”

Op zomerse dagen zijn Diederick en Charlotte vaak met vrienden te vinden in de nabijheid van het water. In een bootje of op het strand. Ook vinden  ze het leuk om met hun skatebord of op de fiets de omgeving te verkennen. Hockeyen met buurmeisjes is ook erg leuk en gezellig…  Ik denk dat ze het niet beter hadden kunnen treffen. Waar heb je nog zoveel mogelijkheden om buiten te kunnen spelen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn jullie inmiddels gewend aan Blauwestad?

Jaap-Jan: “Zeker! Veel van onze vrienden en kennissen wonen in de omgeving van Blauwestad. Wanneer wij op bezoek gaan bij familie en vrienden die niet in de gemeente Oldambt wonen, dan ben je vanuit het woongebied Het Park binnen twee minuten op de snelweg A7.”

Deel deze pagina: