Ruimte voor jezelf.

Blauwestad is een uniek stukje Nederland in een bijzonder stukje Groningen: het Oldambt.

Wat ooit akkerland was, is nu een geweldig woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. Deze streek -vroeger de graanrepubliek van Nederland genoemd- is bekend om zijn uitgestrekte graan- en koolzaadvelden. Het gebied kenmerkt zich nog steeds door monumentale boerderijen met prachtige slingertuinen, historische kerken en karakteristieke lintdorpen.

Bijna alle kavels in Blauwestad liggen aan het Oldambtmeer. De inwoners hebben de woningen zelf ontworpen of laten ontwerpen en dat resulteert in architectonische hoogstandjes aan het water.

Blauwestad heeft 5 prachtige woongebieden.

In Blauwestad vind je 5 uiteenlopende woongebieden die allemaal een eigen karakter hebben: De Wei, Het Havenkwartier, Het Park, Het Riet en Het Wold. De meeste projectwoningen vind je in Het Havenkwartier. In de andere woongebieden worden voornamelijk vrije kavels aangeboden, in allerlei vormen, afmetingen en uiteenlopende prijzen.

Wat je woonwensen ook zijn – er past altijd een woongebied bij jou.

Interactieve kavelkaart.

Op de interactieve kavelkaart vind je alle beschikbare kavels, groottes en de bijbehorende prijzen. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, zodat duidelijk is welke kavels nog beschikbaar zijn of inmiddels zijn verkocht dan wel onder optie staan.

Beleef Blauwestad zelf!

In Blauwestad kun je nog veel meer dan wonen! Kom het zelf beleven.

Vereniging Bewonersbelangen Blauwestad.

Woon jij in Blauwestad of kom je hier binnenkort wonen? Weet dan dat er een actieve vereniging is die opkomt voor de belangen van de inwoners van Blauwestad.

Bewonersbelangen Blauwestad is een initiatief van bewoners zelf. Ze organiseren activiteiten, zoals barbecues, de Pomona fruitpersdagen en het lentefeest in de Wilgenborg. Daarnaast heeft de vereniging regelmatig overleg met het Projectbureau Blauwestad, gemeente en provincie over kwesties als leefbaarheid en veiligheid.

Meer informatie over de Bewonersbelangen Blauwestad vind je op hun eigen website: