Ruimte voor jezelf.

Blauwestad is een uniek stukje Nederland in een bijzonder stukje Groningen: het Oldambt.

Wat ooit akkerland was, is nu een geweldig woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. Deze streek -vroeger de graanrepubliek van Nederland genoemd- is bekend om zijn uitgestrekte graan- en koolzaadvelden. Het gebied kenmerkt zich nog steeds door monumentale boerderijen met prachtige slingertuinen, historische kerken en karakteristieke lintdorpen.

Bijna alle kavels in Blauwestad liggen aan het water van het Oldambtmeer. De inwoners hebben de woningen zelf ontworpen of laten ontwerpen en dat resulteert in architectonische hoogstandjes.

Dus, wil jij ook een huis kopen in Groningen? Kom dan eens kijken in Blauwestad en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Kies je favoriete plek voor jouw droomhuis in Blauwestad.

In Blauwestad vind je 5 prachtige woongebieden. Allemaal hebben ze een eigen karakter: De Wei, Het Havenkwartier, Het Park, Het Riet en Het Wold. In Het Havenkwartier vind je de meeste projectwoningen. In de andere woongebieden worden voornamelijk vrije kavels aangeboden, in allerlei vormen, afmetingen en uiteenlopende prijzen.

Wat je woonwensen ook zijn – er past altijd een woongebied bij jou.

Interactieve kavelkaart.

Op de interactieve kavelkaart vind je alle beschikbare kavels in Blauwestad. Je ziet in één oogopslag waar er nog ruimte is om jouw huis in Groningen te bouwen, inclusief oppervlakte en kavelprijs. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, als er een kavel verkocht is onder optie genomen.

Beleef Blauwestad zelf!

In Blauwestad kun je nog veel meer dan wonen! Kom het zelf beleven.

Vereniging Bewonersbelangen Blauwestad.

Woon jij in Blauwestad of kom je hier binnenkort wonen? Weet dan dat er een actieve vereniging is die opkomt voor de belangen van de inwoners van Blauwestad.

Bewonersbelangen Blauwestad is een initiatief van bewoners zelf. Ze organiseren activiteiten, zoals barbecues, de Pomona fruitpersdagen en het lentefeest in de Wilgenborg. Daarnaast heeft de vereniging regelmatig overleg met het Projectbureau Blauwestad, gemeente en provincie over kwesties als leefbaarheid en veiligheid.

Meer informatie over de Bewonersbelangen Blauwestad vind je op hun eigen website: